Home Egyéb Keresőoptimalizálás egy online marketing ügynökség szerint

Keresőoptimalizálás egy online marketing ügynökség szerint

1494
0
SHARE

Mi is az a keresőoptimalizálás egy online marketing ügynökség szerint?

Akinek műszaki vér folyik az ereiben és érdeklődik az információs technológia iránt, az már biztos találkozott azzal a három betűs kifejezéssel, amit úgy hívnak, hogy SEO. A SEO egy angol kifejezésből származik, ez pedig a Search Engine Optimization. A nemzetközi online marketing ügynökség (online marketing 101) bemutatja, hogy hogyan szerepelhetünk előrébb a keresőkben.

Ha szó szerint akarjuk lefordítani, akkor a keresőmotorok optimalizálását jelenti. Itthon pedig keresőoptimalizálásként jutott be a köztudatba. Kis idő elteltével külön szakma majd tudományággá formálódott. A keresőoptimalizálás nem más, mint egy adott weblap legfelső helyre juttatása, az internetes keresőbe beírt szóra, szófordulatra.

keresőoptimalizálás és online marketing ügynökség
                                       keresőoptimalizálás és online marketing ügynökség

Egy weboldalt jobban megjegyezhet a felhasználó, ha elsőre a keresett szót látja benne. A legtöbb statisztika azt mutatja, hogy az átlagos felhasználók döntő többsége, nem is nyitja meg a második oldalt a keresési listában. Ez az esetek 90%-bvan így van. A statisztika továbbá rávilágít még arra is, hogy a keresőprogramot használók több mint fele a legelső helyen van, vagyis a legnépszerűbb helyen találja önmagát a keresési listában.

A felhasználók több mint 2/3-a találja úgy, hogy érdemes a top3-ban lévő weboldalakra kattintania. Tehát minden túlzás nélkül állíthatjuk azt, hogy van értelme a weboldalt a kereső lista előkelő helyére optimalizálni. A keresőoldalak működési elve olyan, mint egy autóé.

A Google, a Yahoo és a Bing is keresőmotoroknak köszönheti működését. Ha konyhanyelven akarnánk megfogalmazni, mit jelent pontosan a keresőoptimalizálás, akkor úgy fogalmazhatnánk, hogy a SEO egy rangsorolási versenyt jelent. Ma a versenyorientált piacon rengetegen népszerűsítik cégüket, vállalkozásukat, szolgáltatásaikat, eladásra kínált terméküket online.

Így aztán sokak számára pénzügyi érdeke, hogy a brandjük a legkiemelkedőbb pozíviót töltsék be, így jelentős online marketing előnnyel indulnak, a versenytársaikhoz képest. Keresőoptimalizálással kapcsolatban viszont egy két nagyobb súlyú tévedést le kell szögezzünk. Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy a marketing és a SEO egy és ugyanazt jelenti.

Az tény, hogy két tevékenység nagyon hasonlít egymáshoz. A kettőt úgy lehetne megkülönböztetni, hogy a keresőoptimalizálás explicit a marketing pedig implicit. SEO és SEO tevékenység közt is van némi különbség, hiszen a tevékenységbe beletartozhat egy weboldal látogatottságának növelése, keresőoldalakban való pozícionálása, az adott oldal tartalmi struktúrája. Ezekről bővebben egy másik címben kitérünk.

Previous articleLorem ipsum
Next articleA depresszió kezelése : pszichoterápia alkalmazása