Home Népszerűbb étrendkiegészítők

Népszerűbb étrendkiegészítők

Népszerűbb étrendkiegészítők

A fiatalabbak körében a legnépszerűbbek az étrend-kiegészítők.

Az egészségtudatos életmód, valamint az egészséggel kapcsolatos információkra leginkább a fiatal korosztály fogékony – fogyasztási szokásaik tekintetében is.

Népszerűbb étrendkiegészítőkKiderült egy felmérésből, hogy a 26-35 éves korosztály vásárol étrend-kiegészítőt, több mint 30 százalékuk rendszeresen költ ilyen termékekre. Ezzel szemben megdöbbentő az, hogy az 56-65 év közöttiek mindössze 19 százaléka áldoz táplálék-kiegészítőkre.

A vásárlás intenzitását több szempont is meghatározza, mint például a válaszadók iskolai végzettsége és jövedelmi viszonyai. Természetes, hogy a magasabb végzettségűek és a relatív magasabb jövedelműek nagyobb arányban költenek ilyen típusú termékekre.

A települések méretével is egyre növekszik azok aránya, akik az említett termékeket rendszeresen fogyasztják. Budapesten minden harmadik válaszadó rendszeres fogyasztó, ami nem megdöbbentő, hiszen a választék itt a legnagyobb.

Az lenne a logikus, hogy a krónikus betegségekben szenvedők szívesebben fordulnak az étrend-kiegészítők felé, mint az egészséges emberek. A kutatás adatai ennek teljes mértékben ellent mondanak, hiszen ez utóbbiak jellemzően gyakrabban költenek étrend-kiegészítőkre, míg a krónikus betegek inkább vényköteles gyógyszerekre és recept nélkül kapható készítményekre fordítják pénzüket.

Étrendkiegészítők használatának megítélése

A vitaminok szerepe

Probiotikumok és prebiotikumok