Home Vitaminok hatása

Vitaminok hatása

Vitaminok hatása

Vitaminok hatásaHa egy dohányzó anyagcseréjét megvizsgáljuk és összevetjük, mennyiben különbözik egy nem dohányzó szervezet anyagcseréjétől, jelentős eltéréseket tapasztalhatunk. Az már bizonyos az előbbiek alapján, hogy a dohányos szervezetének a szokásos anyagcsere folyamatokon kívül a dohányzásból származó anyagokat is le kell bontania. Mindezt ráadásul egy legyengült szervezettel kell megtennie.

A dohányosok jóval rosszabb hatásfokkal bontják le a tápanyagokat, tehát jóval kevesebb energiát tudnak hasznosítani, mint egy nem dohányzó szervezet. Ennek a jelenségnek a huzamosabb ideig való fennállása mindenképpen a dohányzó szervezet leromlásához vezet. Ebből az is következik, hogy nem feltétlenül kell erős dohányosnak lenni ahhoz, hogy komolyabb egészségkárosodások alakuljanak ki.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a dohányos szervezet megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokhoz jusson. A hatásos vitaminokat a dohányzás káros hatásainak kivédése szempontjából két típusba soroljuk. Az egyik csoport a dohányos szervezetében lejátszódó anyagcsere hatásfokának fokozását végzi, a másik csoport a dohányzás során bekerülő, valamint keletkező káros intermedier vegyületeket leköti, vagy eltávolítja.

Az anyagcsere hatékonyságát főképpen bizonyos vízben oldható vitaminok fokozzák. Ennek egyik oka az, hogy főleg ezekből keletkeznek a szervezet anyagcsere folyamataiban a reagens szerepét betöltő koenzimek.

Partnerek:

természetgyógyász Budapest, call center, fogorvos, szőnyegtisztítás, szőnyegtisztító, lézervágás, jogosítvány

call center
szőnyegtisztítás blog
természetgyógyász budapest 3. kerület
fogorvos székesfehérvár
alkatreszokosan
szőnyegtisztítás gyakoriságának csökkentése
élhajlítás
jogosítvány
szőnyegtisztítás árlista Budapest
Szőnyegtisztítás Kft. Budapest
természetgyógyász Budapest, call center, fogorvos, szőnyegtisztítás, szőnyegtisztító, lézervágás, jogosítvány